Semiha Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milli,manevi,insani ve kültürel değerleri benimseyen insan hak ve hürriyetlerine saygılı, vatanını ve milletini seven,teknolojik gelişmelere açık ülkesine karşı sorumluluk sahibi, ailede okulda çevrede ve iş yerlerinde aranan saygı duyulan beğenilen bilgili kültürle ve nitelikli bireyler yetiştirmek için varız. Tüm modern teknik bilgi ve mesleki becerilere sahip,kendini daima geliştirmeye açık donanımlarını toplum yararına kullanan; bilgi ve beceriyi en kaliteli sağlık hizmetine dönüştüren eğitim merkezi olmak.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; etkili iletişim kurabilen, sorumluluk duygusu yüksek, kendine güveni tam, araştıran ve üreten, kendisi ve toplumla barışık, mesleğiyle ilgili yenilik ve gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini yenileyen, Atatürk ilke ve inkılaplarina ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı, vatansever, milli, manevi, ahlaki ve insani değerleri benimseyen elemanlar yetiştirmektir. 21.yy daki gelişmelerin ışığında Kelkit Vadisi´nde model ve lider bir okul olmaktır.

Başarılar:

Saatler: 08:00 - 12:00 13:20 - 15:40
Yabancı Dil: İNGİLİZCE-ARAPÇA
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk defa sınavla öğrenci alacağı için taban-tavan puanı belli değildir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2020 YKS yerleştirmesinde 18 öğrenci lisans programına, 16 öğrenci ön lisans programına yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2017-2018 eğitim öğretim yılında 58,18 2018-2019 eğitim öğretim yılında 25,67 2019-2020 eğitim öğretim yılında 38,20
Sportif Etkinlikler: FUTBOL TURNUVASI VOLEYBOL TURNUVASI SATRANÇ TURNUVASI
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK YARIŞMALARI
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: Okulumuz 2021-2022 eğitim öğretim yılında "Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu" olarak tanımlanmıştır. Fen ve Sosyal bilimler kısmına sınavla 40 öğrenci alınacaktır. Anadolu İmam Hatip Lisesi kısmına sınavsız olarak 68 öğrenci alınacaktır.

Telefon - 0346311 42 38

WEB - https://susehriihl.meb.k12.tr

Adres - Yalnızbağlar Mahallesi, Aşina Sokak No3 SUŞEHRİ / SİVAS

Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

Yerleşim Yeri - İLÇE MERKEZİNDE BULUNMAKTADIR.

Adres - Yalnızbağlar Mahallesi, Aşina Sokak No3 SUŞEHRİ / SİVAS

Ulaşım İlçemizden E-80, D-100 devlet kara yolu geçmektedir. İlçemizin İl Merkezine uzaklığı 137 km olup Gemin deresi yolundan sağlanmaktadır. Yolun tamamı asfalttır. Sivas´tan Suşehri´ne ve Suşehri´nden Sivas´a iki ayrı firmanın araçları ortalama her yarım saatte bir hareket etmektedir. Şehir içi ulaşımı, ilçemizde SS.45 Nolu Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifinin 20 araç filosuyla sağlanmaktadır. MYO’nun hemen önünden kalkan araçlarla şehrin bütün noktalarına ulaşmak mümkündür.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDEDİR VE İL MERKEZİNE 127 KM UZAKLIKTADIR.