SEÇMELİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

10. SINIFLARA SEÇMELİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

 İkinci dönemin başında seçmeli ders dağılım dilekçesi dağıtılacak.

 Bu dilekçede 11.sınıfta görmek istediğiniz seçmeli dersleri kendi isteğinize göre seçeceksiniz.

 Seçmiş olduğunuz seçmeli dersler üniversitede okumak istediğiniz alanınızı belirleyecek.

  Seçeceğiniz dersleri kesinlikle başarabildiğiniz  derslerden belirlemelisiniz.

 Seçimleriniz sisteme işlenerek sınıflarınız oluşturulacak.

 Oluşan sınıflarda ağırlıkları birbirinden farklı olmak üzere göreceğiniz dersler listelenecek.

 Sınıflar Türkçe-Matematik, Matematik-Fen, Türkçe-Sosyal ve Yabancı Dil ağırlıklı sınıflardan oluşabilir. Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır.[Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği MADDE-11(4)]

08.02.2024 97

08-02-202408-02-202408-02-202408-02-2024